Och så fick man lära sig ett nytt begrepp när vi var ute i måndags på en mer privat utflykt.
Levande föda, sysslade ett företag som vi kom i kontakt med.
Smaka på ordet ett tag: levande föda.
På ett sätt är all mat levande för man tillagar den. Grönsaker bör vara levande före man stoppar dem i kokande vatten, om man har den synen på växter. En gris är också den en form av levande föda till dess den slaktas. Då blir den död föda. Men mycket ätbar trots det, om man tillagar den på rätt sätt förstås och inte äter den rå.
Rå kan man däremot spisa råbiff, eller snarare det är förutsättningen att den är rå. Steker man den så blir mer en form av hamburgare på kött. Men frågan är om råbiff kan räknas som levande föda.
Den enda föda jag har ätit som är levande är nog ostron. För de skall förtäras levande. Men det är faktiskt den enda mat jag kommer på som kan kallas för levande föda.
Nu är förvisso begreppet levande föda tydligen kopplat till ekologiska produkter och har kanske direkt inte så mycket att göra med att maten man äter är levande. Och för de som är intresserade av den ekologiska varianten så kan man läsa mer om det här på levande föda.