Köttkonsumtionen ökar i landet konstaterar Jordbruksverket. Priserna och nya produkter påverkar det hela. Vad nya produkter är framgår tyvärr inte.
Uppenbarligen är 50% av köttet vi äter producerat i landet och då resten importerat. Fördelningen mellan fläsk- och nötkött för importen hittar jag inga siffror på.
Kvaliteten och smaken på nötkött producerat i landet lämnar en del övrigt att önska tråkigt nog. I alla fall det man köper i vanliga livsmedelsbutiker, där är det som importeras från Brasilien/Argentina är av en oslagbar kvalitet med ett mycket bra pris i förhållande till det svenska. Där ligger svenska nötköttsproducenter en bra bit efter.
Så i möjligaste mån köper vi importköttet. Irland och Nya Zeeland har hyfsat bra nötkött de med.
En ökning av köttkonsumtionen bör rent logiskt innebära att vi pratar om en minskning av varmkomposten som föda.
Ordet varmkompost är tyvärr inte påhittat av mig utan av en person jag kände som producerade vegetarisk mat. Hans tidigare branschkollegor som arbetade inom köttindustrin kallades hans produkter för det bör påpekas, även om han själv använde det också.
Andra:
Varmkompostförespråkare: Vegetariskt – Svensson
Köttätare: Krulli
Relaterat på Gester: Varmkompost