Hittade ett intressant recept från ICA i vår butik i dag. Det kräver inte så många köksredskap kan jag se. Utan det är mycket enkelt att tillreda.
– Man tar en kyckling
– Kör upp en öppnad ölburk i häcken på kycklingen
– Sätter in den i ugnen i 50 minuter.
Det står visst något om kryddor också men öl brukar räcka i de flesta fall för att förhöja en måltid så de kan man nog hoppa över.
Men det framgår inte riktigt i vilken kondition kycklingen skall vara i.
Är det en levande kyckling man skall tråckla upp ölburken i?
Om vi pratar om en död kyckling är frågan om det går bra med en djupfryst eller tinad. Utan att ha provat så inbillar jag mig att det kanske borde vara en tinad kyckling. Nu framgår det inte av receptet så det blir antagligen något man får prova sig fram till.
Och hela maträtten har namnet Ölrumpekyckling.
(Om nu någon på ICA har synpunkter på att jag skannat in er broschyrbild och lagt här så kan jag upplysa er om att ni har fått en länk som tack för det. Skulle ni inte nöja er med det så tar jag bort bilden och kommer i nästa inlägg med hjälp av ett skjutmått visa vilket mått era ICA-märkta 9 volts batterier har i förhållande till andra 9 volts batterier.)