Mötte min överman idag. Pratade med en kund idag och vi råkade komma in på mat och matlagning.
Framför allt hur vi skötte vår kosthållning före vi träffade våra fruar. Vi hade haft ungefär samma liv som ungkarlar dvs man åt ute. Frukost, lunch och middag, ingen hemlagad mat här inte.
Men någon gång ibland så brukade man faktiskt laga mat hemma. På den tiden hade Findus (?) en glasburk likt barnmatsburkar men med den skillnaden att innehållet var gjort för vuxna.
Kallades för mat för en om jag inte misstar mig.
För att rationalisera matlagningen och framför allt disken skruvade man bara av locket på burken och satte ned hela bruken i en kastrull med kokande vatten. Man behövde inte diska kastrullen efteråt på det sättet.
För att spara in på tallrikar och slippa diska dem så åt man innehållet med en sked bara.
Sedan var det bara att diska skeden efteråt. När jag sa det där med att diska skeden så han:
”Jag använde plastskedar”
—
Läs även andra bloggares åsikter om findus, matlagning, mat för en, ungkarlsliv,