Ser i Sydsvenskan att LTH skall lära sina elever matematik. Tja någon gång skall man ju börja med matematikundervisningen. En liten reflektion är att det kanske är lite i senaste laget att börja lära ut matematik på universitetsnivå.
Anledningen är uppenbarligen att eleverna som kommer in saknar grundläggande kunskaper i matematik från gymnasiet.
På gymnasiet klagar de på att eleverna har för dåliga kunskaper med sig från högstadiet. På högstadiet gnäller de på att eleverna inte kan tillräckligt mycket när de kommer ifrån…
Ja ni hänger nog med i tankegången. Med andra ord alla klagar men ingen gör någonting åt det, förrän de kommer till den nästa sista anhalten, universitet.
Men universitetet kan väl göra som de tidigare nivåerna, skjuta problemet vidare till arbetsgivarna. På det sättet kan man korta ned utbildningstiden och utbilda fler civilingenjörer som de verkar vara en brist på.
Arbetsgivaren kan sedan köpa in undervisning till sina anställda av universitetet, gymnasiet eller högstadiet allt efter de anställdas kunskapsnivå.
Med tanke på att systemfelet i undervisningen härrör sig från den tidigare regeringen börjar man komma till insikt med vad de menade när de pratade om det livslånga lärandet.
—
Andra bloggar om: skolan, matematik, flumskolan, kunskapskrav, betyg, socialdemokraterna, skolpolitik,